لیست اختراعات هابیل آسائی
دستگاه سمپاش التراسونيك يك روش نوين براي سمپاش ها مي باشد. بر خلاف سيستم سمپاش هاي غيرموتوري موجود كه اغلب به علت تحت فشار بودن و گاها نيروي گريز از مركز )سمپاش ميكرونر( كار مي كنند، اين دستگاه بر اساس تبخير و پودر سازي ذرات محلول سم با استفاده از امواج التراسونيك عمل مي كند. اين دستگاه كه اغلب به عنوان يك سمپاش گلخانه هاي كوچك و نيز براي سمپاشي گلهاي آپارتماني منازل به كار مي رود، مشكل پودر سازي و يكنواخت بودن ذرات را تا حد زيادي مرتفع ساخته است. به علت پودر سازي و توليد ذرات بسيار كوچك و يكنواخت، امكان تهيه و استفاده از سموم با غلظت زياد را ميسر مي سازد. اين كار امكان سمپاشي سطوح بيشتر با يك بار پر كردن مخزن را فراهم مي آورد. همان طور كه در شكل ) 1( مشاهده مي شود، پس از تبخير و تشكيل يك توده پودر و ريز شده ي ذرات محلول سم در بالاي محلول )تشكيل بخارهايي مثل ابر در مخزن فرعي(، با استفاده از يك دمنده )شماره 3 در شكل 1(، اين ذرات به يك قيف كه در جلوي دمنده قرار دارد، هدايت مي شود. با كنترل سرعت دوراني دمنده، امكان تغيير برد و دبي سمپاش وجود دارد. مي توان به انتهاي قيف يك شلنگ وصل نمود و يا پس از خروج ذرات از قيف به طور مستقيم براي سمپاشي گياهان استفاده نمود.
عنوان اختراع: سمپاش هوشمند باغي با استفاده از فناوري ماشين بينايي زمينه فني: كشاورزي مشكل فني، اساس راه حل ارائه شده براي آن و كاربرد هاي اصلي اختراع: براي توليدات باغ، مي توان با محافظت از درختان در مقابل آفات با استفاده از تكنولوژي سم پاشي كه صورت مي گيرد از كاهش توليدات كه به دليل آفت زدگي و آلودگي صورت مي گيرد جلوگيري كرد. با اين حال، سيستم هاي موجود داراي عدم دقت هستند و سطح اين عدم دقت در باغ بالاتر از نسبت آن در سم پاشي مزرعه است. با استفاده از تجهيزات سم پاشي معمول و بدست آوردن نرخ جريان خروجي ديده مي شود كه محصولات در گلخانه و باغ بيش از حد مورد نياز سم پاشي مي شوند. اين در حالي است كه تنها 30 در صد از سم پاشيده شده به چتري درخت و همچنين هدف مورد نياز در گلخانه ها مي رسد و باقي مانده آن از دست رفته و باعث خسارت مي شود. فقدان تجهيزات مناسب براي سم پاشي دليل ورود زياد اين مواد شيميايي به محيط زيست است. با توجه به اينكه در مقايسه با ساير محصولات زراعي، باغ ها و نهالستان ها داراي تنوع بيشتري در فرم و ساختار تاج درخت هستند و بي نظمي بيشتري دارند. در كشاورزي سنتي هيچ روشي در جهان نبوده است كه متناسب با اين تنوع به صورت دقيق سم پاشي در باغ را انجام دهد و معمولا سم در سمپاش هاي فعلي با رانش در هوا به صورت بخار و يا قطرات آب هدر مي روند. در سال هاي اخير براي كاهش آلودگي محيط زيست و همچنين صرفه جويي كردن در مقدار پاشش سم در باغ و گلخانه، از روش هاي مانند تشخيص فاصله درخت با امواج التراسونيك ، تشخيص موقعيت درخت با GPS، و كاربرد ليزر و اسكنر هاي ليزري استفاده شده است. هر كدام از اين دانش ها داراي مزايا و معايبي بوده است. دستگاه ساخته شده به منظور بالا بردن دقت سم پاشي در باغ مورد تحقيق قرار گرفت. براي اين منظور از فناوري ماشين بينايي استفاده شد، كه وابسته به تشخيص سبزينه درخت توسط دوربين بود. پس از دريافت داده ها توسط دوربين ها و فرستادن آنها براي پردازش تصاوير توسط لب ويو، از طريق كامپيوتر اين داده ها به مدار كنترل الكترونيكي منتقل مي شوند، تا با توجه به داده هاي بدست آمده از تصاوير و سرعت تراكتور و مسير طي شده و همچنين فاصله ميان دوربين تا نازل ها، زمان مناسب براي پاشش و باز نگه داشتن شيرهاي برقي را تعيين كند و يا در مواقع عدم حضور درخت و فاصله بين درختان دستور بسته شدن شير هاي برقي و عدم پاشش توسط نازل ها را انجام دهد. با اين روش مي توان از مصرف بي رويه سم كه باعث آلودگي محيط زيست و اختلال در سلامت انسان و ساير موجودات طبيعت مي شود، جلوگيري كرد. صرفه جويي در مصرف سم با توجه به هزينه بالاي تهيه آن، علاوه بر جلوگيري از خساراتي كه بيان شد، قطعا براي كشاورز و باغدار و صنعت كشاورزي جهان صرفه اقتصادي دارد. هدف اصلي از اجراي اين طرح طراحي و ساخت و در نهايت ارزيابي سامانه اي است كه بتواند عمل سم پاشي باغ هاي ميوه را با توجه به سطح سايه انداز درختان به صورت متغير انجام دهد.
عنوان اختراع: سمپاش باغي عمودپاش با قابليت تنظيم بدون نياز به كارگر زمينه فني: كشاورزي مشكل فني، اساس راه حل ارائه شده براي آن و كاربرد هاي اصلي اختراع: كنترل آفات و بيماري هاي درختان ميوه در كاهش زيان به باغ و افزايش محصول تاثير بسزايي دارد كه اين موضوع به اهميت سمپاشي اشاره دارد. در كشاورزي سنتي براي سمپاشي باغ ها از كارگران استفاده مي شود و سمپاشي به گونه اي انجام مي شود كه كارگران با حركت در بين رديف درختان و با استفاده از لانس هاي سمپاشي، چتري درختان را سمپاشي مي كنند. اين نوع سمپاشي علاوه بر اينكه خستگي زياد كارگر را به همراه دارد، دقت كافي را ندارد كه اين عدم دقت به علت خطاي انسان ناشي از خستگي، ارتفاع مختلف درختان و عدم دسترسي به نقاط بالاي درخت، فشار مختلف نازل در هنگام سمپاشي صورت مي گيرد و اين باعث مي شود كه تمام نقاط درختان به صورت يكسان سمپاشي نشوند و يا در بعضي نقاط درخت مخصوصا در بالاي درختان بلند و بالاي چتري درخت سمپاشي انجام نشود. از آنجايي كه سمپاشي زياد از حد باعث خسارت به محصول و گياه مي شود و از طرفي عدم سمپاشي باعث از رفتن محصول توسط آفات مي شود، پاشش سم به صورت يكنواخت ضروري است. هدف از انجام اين طرح و دستگاه ساخته شده پاشش يكنواخت سم، بالا بردن دقت سمپاشي و استفاده كمتر از نيروي انساني و كاهش خطاي انساني در باغ مورد تحقيق قرار گرفت. دستگاه ساخته شده براي حركت در بين رديف درختان و سمپاشي همزمان دو رديف درختان طراحي شده است و با سوار شدن بر پشت تراكتور و گرفتن نيرو از PTO تراكتور عمل سمپاشي انجام مي گيرد و اينگونه است كه براي هر رديف يك بوم در نظر گرفته شده و روي هر بوم 3 نازل قرار مي گيرد. نازل هاي نصب شده روي هر كدام از بوم ها وظيفه سم پاشي نيمي از هر درخت را بر عهده دارد. به اين صورت كه نيمي از هر درخت با طي كردن مسير رفت تراكتور در بين دو رديف و نيمه ديگر همان درخت، در مسير بازگشت سم پاشي مي شود. استفاده از اين دستگاه علاوه بر جلوگيري از مشكلاتي كه بيان شد و پرداخت هزينه دستمزد كارگر، قطعا براي كشاورز و باغدار و صنعت كشاورزي صرفه اقتصادي دارد.
موارد یافت شده: 3